Çalışma saatleri nereye şikayet edilir?
Sosyal Sigorta KurumuÇalışma ve Sosyal Sigorta İletişim Merkezi “ALO 170”
Bir işçi 45 saatten fazla çalışırsa ne olur?
Fazla mesai Haftalık ortalama çalışma süresinin 45 saat veya daha az olarak belirlendiği iş sözleşmelerinde, çalışana çalışılan her saat için ücret ödenir; ayrıca, 45 saati aşan çalışmalarda normal ücretin yüzde 50 fazlası ödenir.
170 şikayet edince ne olur?
İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işyerleri, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.
İş yerini hangi konularda şikayet edebilirim?
Özellikle, iş hukuku alacakları olarak adlandırılan; işyerinin genelini ilgilendiren ücret, fazla mesai ücreti, hafta tatili ücreti, genel tatil ve genel tatil ücreti, BES/OKS kesintisi başvuruları, iş sözleşmeleri, ücretli yıllık izin vb. konularda davacı işçi ve işyerinin tamamı…
170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
170 Muhalif kişinin kimliği açıklanacak mı? 170 İhbar Hattı’na yapılan bildirimler, ihbarı yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar. İhbar eden kişinin kimlik bilgileri kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulacak ve üçüncü taraflara açıklanmayacaktır.
12 saatten fazla çalışmak yasak mı?
İş Kanunu 41/8. Madde ve Fazla Mesai Yönetmeliği 5/1. Maddeye göre, çalışanın yılda çalışabileceği en fazla fazla mesai saati 270 saattir. Yönetmeliğin 4/3. Maddesine göre, günlük çalışma süresi 11 saati geçemez.
Fazla mesai 270 saati aşarsa ne olur?
Yargıtay, yıllık 270 saatlik yasal sınırın aşılması halinde çalışanın iş sözleşmesini feshetme hakkına sahip olduğunu kabul etmektedir.
Haftada 60 saat çalışmak yasal mı?
İş sözleşmesinin 8. maddesinde de yılda 270 saate kadar fazla çalışma yapılabileceği hükme bağlanmış, haftada 60 saati aşan çalışmaların fazla çalışma sayılacağı belirtilmiştir.
Fazla mesai yapmak istemeyen işçi ne yapmalı?
Fazla mesai yapmak istemeyen veya fazla mesai yapmak isteyen çalışan, işverene otuz gün önceden yazılı bildirimde bulunarak onayını geri alabilir.
181 şikayet edince ne olur?
Şikayetçi anonim kalmak istese bile şikayeti Alo 181 müşteri temsilcisi tarafından kayıt altına alınacaktır. Kaydedilen şikayetler daha sonra ÇŞİDB’nin ilgili birimine iletilecektir. Şikayetler alındıktan sonraki üç (3) iş günü içerisinde kayıt altına alınacaktır.
CİMER’e şikayet edince ne olur?
Başvuruda şikâyet edilen kişi veya makam, daha üst bir makam veya kurumun denetim makamı tarafından incelenecek ve bu makam başvuruya cevap verecektir. Şikâyetin yöneltildiği kişi veya idari makamın başvuruya cevap vermesi mümkün değildir.
174 şikayet edince ne olur?
Tüketicinin gıda güvenliğine ilişkin her türlü bildirim ve şikâyetini yetkili mercilere kolayca ulaştırabilmesi, bildirimlerin tek bir merkezden yönetilebilmesi, en kısa sürede tüketiciye dönüş yapılabilmesi ve sonuçlarının takip edilebilmesi amacıyla ALO174 Gıda Hattı 14 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçirilmiştir.
Fazla çalışmayı nereye şikayet edebilirim?
İşveren, fazla mesai ücretlerini 20 gün içinde normal ücret olarak ödemek zorundadır. Çalışan, fazla mesai yapmasına rağmen talep edilen ücreti alamazsa, işvereni hakkında Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne şikayette bulunmalı veya İş Mahkemesi’ne dava açmalıdır.
Alo 170 ihbar hattı işe yarıyor mu?
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.
Karakola yapılan şikayet nasıl takip edilir?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
174 neyin numarası?
Tüketicinin gıda güvenliğine ilişkin her türlü bildirim ve şikâyetini yetkili mercilere kolayca ulaştırabilmesi, bildirimlerin tek bir merkezden yönetilebilmesi, en kısa sürede tüketiciye dönüş yapılabilmesi ve sonuçlarının takip edilebilmesi amacıyla ALO174 Gıda Hattı 14 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçirilmiştir.
176 neyin numarası?
Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, Bakanlığımızla ilgili vatandaşlarımızdan, yerli ve yabancı turistlerimizden gelen her türlü bilgi, öneri ve şikayetlere cevap vermektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet nasıl yapılır?
Alo 170 ana sayfaAlo 170 ana sayfa.Haberleşme.Merkezi üniteler.
16 saat çalışmak yasal mı?
16 SAATLİK ÇALIŞMA YASAL DEĞİLDİR. İş Kanunu’nun 63. maddesi, haftada azami çalışma süresini 45 saat olarak belirler. Bu süre içinde yapılan her türlü çalışma fazla mesai olarak kabul edilir. Aksi kararlaştırılmadığı takdirde, bu süre işyerindeki haftanın çalışma günleri için de geçerlidir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Süper Lig Şampiyonu Ne Kadar Para Alıyor 2024