İçeriğe geç

Paragrafta Kaynakça Nasıl Yazılır

Paragraf alıntısı nasıl yapılır?

PARAGRAF İÇİ ATIF SİSTEMİ (APA) Bu yöntem, metin içi atıflardan sonra parantez kullanır (yazarın soyadı, yayın yılı: sayfa numarası). Kaynaklar, metinde kullanılan yazı tipi boyutunda yazılır. Bir konu hakkında açıklama yapmak istiyorsanız, sayfanın sonuna dipnot ekleyebilirsiniz.

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Bibliyografyalar hazırlanırken ilk dikkat edilmesi gereken şey yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıldır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.

Kaynakça gösterimi nasıl olur?

Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale başlığı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)

Metin içi kaynakça nasıl yazılır?

Metin içi kaynak gösterme, çalışmanın hazırlanmasında kullanılan kaynaklara ilişkin bilginin sayfanın veya metnin sonunda değil, metinde kısaca verildiği bir kaynak gösterme türüdür. Atıf yapılan çalışmayla ilgili bilgi, yazarın adından hemen sonra parantez içinde veya “yazar” ifadesiyle verilir.

Paragraf sonuna kaynakça nasıl yazılır?

Paragrafın sonunda ilgili kaynağa atıf yapıldığında, yazar(lar), soyadı, yıl ve sayfa numarası parantez içinde verilir; parantez kapatıldığında nokta eklenir.

Paragrafta alıntı yapma ne demek?

Alıntı ve kaynak gösterme ✓ Alıntı, kaynaktan nasıl alındığına bağlı olarak iki şekilde yapılabilir: 1) Doğrudan alıntı: Bu, bir yazarın ifadesini hiçbir değişiklik yapmadan aktarmaktır. 2) Dolaylı alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyip bunları farklı bir biçimde, kendi ifadelerimizle ifade etmektir.

Kaynakça nasıl yazılır internet sitesi?

Web sayfalarının referans biçimi: Kurum adı/web sitesinin adı. “Web sayfası başlığı”. Erişim: gün ay yıl. Web adresi.

Kaynakça yazarken nelere dikkat etmeliyiz?

Bibliyografya bölümünü yazarken; yazarın adını, eserin adını, eserin yayıncısının adını, eserin yayınlandığı şehri ve son olarak eserin yayınlandığı yılı yazın. Not almamak karışıklığa yol açabilir. Not alırken hangi bölümden ne alındığına dair detayları eklemek önemlidir.

Kaynakça nasıl yazılır Word?

Referanslar sekmesinde, Alıntı Ekle’ye tıklayın. Oluşturan Kaynak iletişim kutusunda, Kaynak Türü’nün yanında, kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, Kitap Bölümü veya Web Sitesi). Kaynak ayrıntılarını girin ve Tamam’a tıklayın. Kaynak, belgenizde seçtiğiniz konuma alıntı olarak eklenir.

Kaynakça nasıl yazılır APA?

“Referanslar” yazarın soyadını, adının baş harflerini (bazen ilk iki adı), yayın yılını (parantez içinde), eserin adını ve yayın bilgilerini noktayla ayırarak içerir. Kitap başlıkları tamamen küçük harfle ve başlığın ilk harfinden sonra italik olarak yazılır (özel isimler hariç).

Doğrudan alıntı nasıl yapılır?

Doğrudan alıntı: Bir ifadeyi veya fikri, atıfta bulunulan çalışmada kullanıldığı şekliyle, hiçbir değişiklik yapmadan esere eklemek. Kısa alıntılar tırnak işareti içine alınır ve üç/dört satırdan (veya 40 kelimeden) uzun alıntılar ayrı bir paragrafta girintili olarak gösterilir.

APA 7 kuralı nedir?

APA’nın 7. baskısı, 20 yazara kadar olan çalışmalarda tüm yazarların dahil edilmesini gerektirir. 21 veya daha fazla yazarı olan çalışmalarda, ilk 19 yazarın adı listelenmeli, ardından son yazar gelmelidir. Bilindiği üzere, bu kural APA’nın 6. baskısında farklı şekilde ele alınmıştır.

Paragrafa atıf nasıl yapılır?

Alıntı metnin ortasındaki cümlelerde yer alıyorsa, alıntı yapılan kısmın alıntısından hemen sonra parantez içinde çift tırnak işareti içinde kaynak belirtilir. Daha sonra diğer cümleler devam eder. Örnek: Çocukların duygusal gelişimi kitaplarla desteklenebilir.

Ödevlerde kaynakça nasıl yazılır?

Bu kurallar şunlardır: önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak eserin yayınlandığı yıl. Bu bilgileri yazarken aralarına virgül “” konur.

Kaynakça nasıl yazılır yazı tipi?

8. KAYNAK YAZIMI: Kaynaklar APA 6 formatında yazılmalıdır. “BİBLİYOGRAFYA” başlığı 12 punto, kalın, sola hizalı ve tamamı büyük harflerle olmalıdır. Kaynakça metni alfabetik olarak, 9 punto, öncesi ve sonrası 6pt, tek satır aralığı ve ikinci satırın 1 cm yukarısında yazılmalıdır.

İnternet alıntısı nasıl gösterilir?

APA formatına göre, web sayfalarına ilişkin atıflar parantez içinde şu şekilde gösterilmelidir: (yıl, ay, gün). Web sayfasında tek bir yazar belirtiliyorsa, yazarın adı önce listelenmelidir. Çevrimiçi kaynak bir grup veya kuruluş tarafından yazılmışsa, yazar olarak grubun veya kuruluşun adını kullanmalısınız.

Cümle içinde alıntı nasıl yazılır?

Anlatısal Alıntılarda: Anlatısal alıntılarda, yazarın adı cümlenin bir parçası olarak metne eklenir ve yıl parantez içinde verilir. Yazarın soyadı metinde görünür ve yazarın adından sonra parantez içinde tarih eklenir. Yazarın adı cümlede mantıklı olan herhangi bir yere eklenebilir.

Metin içi atıf nasıl yapılır örnek?

Metin içi atıflarda, atıfın gösterildiği yer genellikle şu şekildedir: (yazar, yayın yılı, sayfa). Aynı yazarın aynı yıl içinde yayımlanmış iki veya daha fazla eserine atıf yapıldığında, yayın yılının sonuna boşluk bırakılmadan alfabetik sıraya göre harfler eklenir: (Koç, 2014a, 44; (Koç, 2014b).

Alıntı nasıl belirtilir?

Alıntılanan sözcük, ifade veya pasaj tırnak işaretleri veya parantezlerde değişiklik yapılmadan yazılır. Bir alıntı, kişinin düşüncelerinin doğrudan metinde ifade edilmesidir. Alıntı ayrıca belirli çalışmalar için diğer kişilerin çalışmalarına atıfta bulunmak için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Yapan Escort