Otobüsler kaç saatte mola vermek zorunda?
Güvenlik yönetmeliklerine göre, yük ve yolcu taşıyan sürücülerin toplamda 9 saatten fazla ve 24 saat içinde 4,5 saat aralıksız araç kullanmaları yasaktır. Sürücü 4,5 saat sonra araç kullanmaya devam etmek isterse, 45 dakikalık bir mola vermelidir.
Şehirler arası otobüs en fazla kaç saat sürer?
OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE 24 saatlik bir süre boyunca kesintisiz (4,5) saat, toplam. (9) saatten fazla araç kullanmayın. (4.
Şehirler arası otobüs bekler mi?
Şehirlerarası sefer yapan otobüslerin, geç kalan yolcuyu beklememesi için, belirlenen hareket saatinde otogarda kendilerine ayrılmış peronlardan hareket etmeleri gerekiyor.
Molasız otobüs ne demek?
Yeni yollar kullanmanın yanı sıra, bu yolculuklar duraklama gerektirmez ve daha hızlı ulaşım sağlar. Direkt uçuşlarda yolcularının konforunu önemseyen şirketler, sunulan araç içi hizmetlerin sayısını artırabilir.
Otobüsler ne sıklıkla mola verir?
Yasaya göre, uzun mesafeli rotalarda otobüsler veya ticari araçlar her 4,5 saatte bir mola vermek zorundadır. Bu molalar genellikle 15 ila 30 dakika arasında sürer.
9 saat otobüs kullanan kaç dakika dinlenir?
En fazla 9 saat. 9 saati aşabilirsiniz, ancak haftada iki kereden fazla olamaz ve en fazla 10 saat. Bir haftada en fazla 56 saat. 2 haftalık süre 90 saati geçemez. 4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi kullanmıyorsanız).
Otobüs tam dolmazsa ne olur?
Otobüs şirketlerinin amacı, planlanan kalkış saatine uymak ve otobüs dolu olsun ya da olmasın yolculuğu gerçekleştirmektir. Yolculuğunuzu planlarken otobüs dolu değilse ne olacağını göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Bir otobüs ayda ne kadar kazanır 2024?
Verilere göre 2024 yılı itibariyle Otobüs Asistanı ortalama aylık 31.300 TL maaş alacak. Otobüs Asistanı 2024 yılında en düşük maaşı 20.100 TL alırken, en yüksek maaşı 49.100 TL olacak. Önceki yıllara bakacak olursak Temmuz 2023’te Otobüs Asistanı ortalama pozisyonu 22’dir.
Kamil Koç otobüs şirketi kimin?
FlixKâmil Koç / Ana şirketi
Otobüste en rahat yer neresi?
Sürücünün arkasındaki 1, 2, 3 ve 4 numaralı koltuklar: Sürücünün hemen arkasındaki koltuklar daha fazla bacak mesafesi sunar ve önünüzde koltuk olmadığı ve kimse koltuğunu geriye yaslamadığı için daha rahattır. Yola bakmayı seviyorsanız, bu koltuklar tam size göre.
Şehirler arası otobüs beklemek zorunda mı?
Otobüsler planlı ve programlı olduğundan aracın beklemesini isteyemeyiz. Kalkış saatinden en az 15 dakika önce otobüs durağında hazır olmanız gerekmektedir.
Otobüs geç kalan yolcuyu bekler mi?
Bu nedenle otobüse geç kalmanız durumunda şirketin sizi beklemesi maalesef mümkün değildir. Yolcuların otobüs yolculuklarına zamanında varabilmeleri için hareket saatinden en az 15 dakika önce otobüs durağına gelmeleri önemlidir.
Otobüs molası kaç dakika?
Günlük dinlenme süresi iki bölüme ayrılabilir: ilk mola en az üç saat, ikincisi en az dokuz saat sürmelidir. Sürücüler 4,5 saatlik kesintisiz sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelidir. Molalar 15 dakikadan az olmamalıdır.
Kamil Koç’ta tuvalet var mı?
Evet, Kamil Koç otobüslerinin hepsinde tuvalet bulunmaktadır.
Obilet kime ait?
Online seyahat turizminin en önemli markalarından birinin kurucuları Ali Yılmaz (Endüstri Mühendisliği 2012) ve Yiğit Gürocak (Endüstri Mühendisliği 2014) ile girişimcilik hikayelerini konuştuk.
Mola vermeyen otobüs nereye şikayet edilir?
Alo 176 İletişim Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı mevzuatında yer alan tüm konular hakkında bilgi alabilirsiniz. Gerektiğinde İletişim Merkezi çalışanları geri bildirimde bulunabilir.
Kaç saatte bir mola verilmeli?
Başka bir ifadeyle, işçinin ara dinlenmesi hakkı, günde on bir saate kadar (on bir saat dahil) yapılan çalışmalarda en az bir saat, on bir saatten fazla yapılan çalışmalarda ise en az bir buçuk saat olmalıdır.
Tek şoför 24 saatlik bir sürede kesintisiz olarak kaç saat dinlenmelidir?
Sürücüler her 24 saatte 11 saat kesintisiz dinlenme hakkına sahiptir. Bu süre iki veya üç ayrı periyotta kullanılabilir, bunlardan birinin kesintisiz en az 8 saat sürmesi gerekir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi bir saat daha eklenerek 12 saate çıkarılır.
Uzun yol şoförleri kaç saatte bir değişir?
9 saatlik uzun mesafeli bir yolculuk için kamyon şoförlerinin 11 saatlik bir mola ve zorunlu bir dinlenme molası vermeleri gerekiyor. Haftada 56 saat ve iki haftada toplam 90 saat araç kullanma hakkına sahipler.